Æblegaardens historie

Drevet af drømmen om et enklere liv med vind i håret og jord under neglene, slow food og simple living byttede vi i 2000 tilværelsen i den tre værelses i København ud, med en landejendom i Vestsjælland. Her startede vi Æblegaarden med B&B og kursuscenter.

Vi havde store planer om ombygning af en staldbygning, hvor der skulle være flere værelser og et stort konferencelokale, men startede ud med den plads der nu var til rådighed. Den midlertidige nødløsning blev bl.a. at gæsterne spiste i vores eget store spisekøkken – og vi fandt ret hurtigt ud af at vi trivedes med at møde gæsterne på denne uformelle måde. Det, at gæsterne spiste i køkkenet sammen med os og ikke bare var nogle ”anonyme fremmede”, blev til en livsstil for os og et særkende for Æblegaarden.

Ombygning af stalden blev droppet. Men hvad så med alle bygningerne, økonomien og balancen? Efter fire år, erkendte vi, at skønt vi nu både havde vind i håret og jord under neglene, endnu engang var havnet i rotteræset. En morgen kiggede vi hinanden dybt i øjnene – og besluttede at sælge.

Salget gik hurtigt og jagten gik ind, på at finde et nyt sted, hvor vi kunne lave et hyggeligt, lille Bed and Breakfast med blot 2-3 værelser. Vores søgen førte os efterhånden over Storebælt og vi blev glade for det Sydfynske og især Langeland med sit bølgende kulturlandskab og fine gamle skove vandt vores hjerter.

Men det endte med, at der kom til at gå næsten halvandet år, før vi en solrig dag i maj 2006 faldt pladask for de blomstrende æbletræer i forhaven, plankegulvene, loftshøjden, de ådrede fløjdøre og følelsen af at tiden stod stille, i det der siden blev ”Den Nye Æblegaard”.

Der var bare lige en lille detalje - huset trængte til en gennemgribende istandsættelse!

Så det var på med vanten og i gang med den helt store tur, der indbefattede to nye badeværelser og et stort køkken der blev etableret helt fra grunden, døre og vægge der blev flyttet, så husets grundplan passede til vores behov. Nye vinduer og isolering under de gamle plankegulve, et helt nyt varmeanlæg og anlæggelse af en ny forhave. Blandt andet.

I galleriet kan du se billeder af huset før, under og efter vores ombygning.

I 2008 slog vi så dørene op for de første ”nye” B&B gæster og lige siden har vi haft stort set fuldt hus hver sommer.

Men vi synes her er så skønt på Langeland hele året! Derfor lancerer vi i 2014 dels nogle oplevelses weekender med guidede ture i naturen og muligheden for efterår, vinter og forår, at komme på arbejds- eller afstresnings retreat.

Du kan læse mere om disse og vores øvrige tilbud her på hjemmesiden. Og du kan følge med i vores aktuelle projekter via bloggen, vores nyhedsbrev, Facebook og Pinterest.

Velkommen til!

På Æblegaarden kan du bl.a. møde:

Jacob Burén

Professionel it-nørd, lidt af en handyman, passioneret tangodanser og tango dj. Elsker mørk chokolade, god rom, havet og sin voksne datter. Læser en masse skønlitteratur, ved en del om jazz og har engang været bodyguard for Master Fatman.

Sannie Teresa Burén

Forfatter og passioneret fotograf - nogle vil sige multikunster, med hang til hjertelighed og kreativitet i alle afskygninger. Lægger vægt på det eventyrlige i livet og elsker gode historier. Drømmer ofte om eksotiske palmestrande og vandringer ud i det blå.

Læs mere om Sannie her: www.sannieburen.dk

Sammen holder vi bl.a. af at danse tango, lave mad og skabe nye projekter.

Fincent og Figgeline

Vores to søde katte bor i bryggerset, men må ikke komme ind i resten af huset. De er kælne, når de føler sig trygge – men de er stadig unge og kan godt være lidt sky overfor fremmede.

En flok glade landhøns

I hønsehuset bor vores lille flok af Danske Landhøns. De går frit rundt i haven om dagen og når det er ved at blive mørkt går de selv på pinden. Nogen gange har vi også små kyllinger …
(Og nej, man kan ikke høre hanen gale om morgenen! ;-))