Sannie og Jacob Buren Æblegaardens værdier Bed and Breakfast - øko logi Retreat på Æblegaarden Æblegaarden serverer Æblegaarden gallery Cykelturer fra Æblegaarden Vandreturer fra Æblegaarden Æblegaardens - En lille hemmelighed Æblegaardens galleri Kontakt Æblegaarden Æblegaardens links Æblegaardens blog Æblegaarden på engelsk

 

 

Æblegaarden på facobook
Æblegaarden på Pinterest
Æblegaarden på Youtube
Knud Rasmussen
 
Oplevelser

På Langeland kan du opleve stilhed, frisk luft, fantastiske solnedgange og en stjernebestrøet nattehimmel.

Øen har et spændende og varieret kulturlandskab, med bugtede, snoede veje og sjove, små bakker kaldet ”hatbakker”, der ligner bowlerhatte spredt rundt i landskabet. Her er ægte Morten Korch idyl, fine, gamle skove og øde strande, hvor man kan vandre i timevis uden at møde nogen.

Naturen
Det Sydfynske Øhav, der omgiver os, inviterer til alt hvad man kan lave ved, i og på vandet og her er rigtig gode muligheder for at fiske, dykke, surfe, sejle kajak, eller med gamle træskibe – i mange tilfælde også uden eget udstyr.

Og ellers er der altid den klassiske sommerdisciplin at dase og lege på stranden, finde smukke sten og tage en dukkert, der vist aldrig går helt af mode. Strandene lige omkring os er meget forskellige – vælg mellem øde strand med bøgeskov i strandkanten mod øst eller børnevenlig sandstrand med uendeligt langt til det bliver dybt mod vest.

Her er et varieret plante og dyreliv, som kan opleves på nærmeste hold med bl.a. harer, fasaner og masser af fugle. På Æblegaarden har vi som regel dagligt rådyr i haven – og de kan også ofte opleves i store flokke på markerne omkring os. Flere steder på øen er der genoprettet moseområder, med mulighed for at se mere eller mindre sjældne vadefugle og to steder går der, som en naturbevarende foranstaltning, smukke, vilde heste og græsser. Absolut et besøg værd – selvom der er én times kørsel i bil til Gulstav, hvor den største flok går. Langeland er en lang ø!


Her er også islandske heste man kan ride på. Cykler man kan leje og gode cykel- og vandrestier. Faktisk så gode, at cykling og vandring her fået deres helt egne sider her på hjemmesiden

Men det er ikke natur det hele.
Vi har også mange top-klasse turistattraktioner, i hvert fald bedømt på deres charme.

Seværdigheder
I Tranekær finder du Tranekær slot og landsbyen Tranekær, der næsten udelukkende består af gamle bindingsværkshuse. I skoleferien er der som oftest et antal rundvisninger på slottet, som varmt kan anbefales, men ellers fungerer det som privat hjem for familien Ahlefeldt-Laurvig.
Der er dog altid åbent i parken omkring slottet (Ticon) der danner ramme om en samling meget spændende Land Art skulpturer. I Tranekær kan du også opleve Souvenariet, en pudseløjerlig samling af souvenirs fra hele verden, en gammel funktionsdygtig vindmølle og medicinhaverne der præsenterer en lang række planter og urter der gennem tiden har været brugt medicinsk.

Vil man længere væk anbefaler vi Skovsgaard, hvor det fine lille tyende museum viser hvordan tyendet levede for hundrede år siden. Om sommeren har Skovsgaard, der ejes af Danmarks Naturfond, desuden en række aktiviteter for børn og familier med fokus på at lære om naturen på en sjov måde. På Tåsinge kan du se Valdemar slot og tage et slag minigolf og i Svendborg er der bl.a. det fine naturhistoriske museum, Naturama.


Langeland er også kendt for sine mange kunstnere og kunsthåndværkere med små gallerier og åbne værksteder.

Og så har Langeland Danmarks længste kunstudstilling: 12 nedlagte transformatortårne spredt rundt på hele Langeland, der nu er omdannet til kunstudstilling. Tag en tur rundt
og se dem alle – eller stik blot hovedet ind de steder, hvor vejen falder naturligt forbi.